Recensie van Squarespace 2022 Is Squarespace net zo goed als het eruitziet?

Laatst bijgewerkt:

Dit artikel is geschreven en onderzocht door onze deskundige tooltesters volgens een nauwkeurige methodologie. Lees meer over onze methodologie

Robert Brandl

Robert Brandl

Forscher

Tooltester bestaat dankzij lezers zoals jij. Soms ontvangen we een partnerprovisie als je een product aanschaft via een van onze links. Dankzij deze provisie kunnen we je onze tooltests gratis aanbieden.

Tooltester bestaat dankzij lezers zoals jij. Soms ontvangen we een partnerprovisie als je een product aanschaft via een van onze links. Dankzij deze provisie kunnen we je onze tooltests gratis aanbieden.

Je kunt zeggen wat je wilt, maar de homepage van Squarespace ziet er goed uit. Onder alle websitemakers die we hebben getest, zijn er maar weinige die hun product zo goed weten te presenteren. Alles ziet er cool, fris en onberispelijk uit. En het helpt natuurlijk ook dat Squarespace wordt aanbeloven door celebrity’s als Zendaya, Idris Elba en Keanu Reeves! Laten we eens kijken of de websitemaker ook zo goed is.

Hoewel deze tool ooit is opgezet als ‘een websitemaker voor creatievelingen’, ontwikkelt Squarespace zich steeds meer als een allround tool voor websites. In de nieuwste versie, 7.1, worden verschillende handige nieuwe functies in de editor geïntroduceerd, zoals kant-en-klare paginasecties en sjablonen met meer mogelijkheden.

Onlangs presenteerde Squarespace zijn Fluid Engine-editor: de klassieke editor is vervangen door een meer flexibele drag-and-drop-editor, te vergelijken met de editor van Wix (tekst is in het Engels).

En functies zoals e-commerce, speciale pagina’s voor leden, tools om afspraken in te boeken en restaurantreserveringen te maken (de laatste dankzij de recente overname van Tock), sjablonen voor social media en een tool voor e-mailmarketing maken Squarespace geschikt voor een nog breder publiek.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de functionaliteit die deze websitemaker biedt. Laten we alle voordelen en nadelen eens bekijken.

Recensie van Squarespace – Samenvatting

De blogfunctie van Squarespace is uitgebreider en veelzijdiger dan die van de meeste websitemakers en biedt bovendien uitstekende support. Je kunt kiezen uit meer dan 140 flexibele sjablonen die ook geschikt zijn voor mobiele apparaten. Hoewel het platform in de laatste paar updates flink is verbeterd, is het nog niet helemaal gebruiksvriendelijk, waardoor het waarschijnlijk even tijd kost om eraan te wennen. Pakketten kosten vanaf per maand.

Squarespace zelf positioneert zich als dé websitemaker voor blogs, portfoliosites en webwinkels. In deze recensie vind je een overzicht van de belangrijkste onderdelen van de laatste versie (7.1).

Screenshots

Squarespace: prijzen

$16

Personal

Een goede oplossing als je geen webwinkel nodig hebt. Alle pakketten zijn inclusief maximaal 1000 pagina’s.

$23

Business

Met extra marketingfunctionaliteit zoals pop-ups en een marketingbanner. De transactiekosten in de webwinkel bedragen 3%.

$28

Online Store (Basic)

Online verkopen zonder transactiekosten.

$52

Online Store (Advanced)

Alles inbegrepen: geavanceerde e-commercefunctionaliteit.

Maandbedrag op basis van een contract van 1 jaar; de domeinnaam is het eerste jaar gratis.

Je kunt alleen nieuwe domeinnamen registreren via Squarespace. Als je al een domeinnaam hebt, moet je deze door je huidige provider laten doorverwijzen naar je Squarespace-website.

Bespaar 10% met onze exclusieve vouchercode TOOLTESTER10. Lees hoe je de vouchercode kunt gebruiken.

Probeer onze Smart Finder uit om het meest geschikte pakket voor jouw website te vinden:
> Squarespace heeft in 2022 een paar keer de prijzen verhoogd. Lees onze gedetailleerde en recente analyse van de pakketten van Squarespace (tekst is in het Engels).

Voordelen en nadelen van Squarespace

  • Voordelen
  • Nadelen

Voordelen

  • Sjablonen en ontwerpen

    Squarespace biedt meer dan 140 stijlvolle sjablonen die zijn geoptimaliseerd voor tablets en telefoons. Aan elk detail van de designs is aandacht besteed: de lettertypen, de lettergrootte, de afbeeldingen – alles past perfect bij elkaar. Via het Design-menu kun je de sjablonen bovendien op allerlei manieren zelf aanpassen.
    Houd er wel rekening mee dat veel van de sjablonen helemaal rond de afbeeldingen zijn gebouwd, dus als je deze afbeeldingen vervangt, ziet de website er heel anders uit.

  • Blogfunctie

    Als je website vooral om je blog draait, dan is Squarespace een uitstekende keuze. De functionaliteit om reacties achter te laten is heel uitgebreid, je kunt met meerdere auteurs werken, je kunt blogposts inplannen, er is AMP-support en nog veel meer. Leuk extraatje: met Squarespace kun je zelfs je eigen podcast hosten!

  • Support

    De support is goed. Onze ervaringen met het supportteam waren over het algemeen heel positief toen we verspreid over verschillende weken een supporttest deden (tekst is in het Engels). Het supportteam neemt soms zelfs de tijd om korte screencasts op te nemen waarin je precies kunt zien welke stappen je moet volgen. De livechat, de veelgestelde vragen en de helpartikelen zijn echter alleen beschikbaar in het Engels. Er is geen Nederlandstalige support.

  • Mobiele apps

    Er zijn op dit moment vier verschillende Squarespace-apps. De handigste, die gewoon Squarespace heet, is beschikbaar voor iOS en Android. Hiermee kun je zo’n beetje alle onderdelen van je website bewerken, inclusief pagina’s, je blog en je webwinkel.

  • Ruime paginalimieten

    Wix heeft een limiet van 100 pagina’s, maar met Squarespace kun je in theorie tot 1000 pagina’s aanmaken. Dat betekent dat je er ook grotere websites mee kunt maken. Ze adviseren echter 400 pagina’s als absoluut maximum om te voorkomen dat de website te traag wordt, maar dat is nog steeds een mooi aantal. Hier vind je meer informatie.

  • Tools voor contentcreation

    Squarespace is een ideale websitemaker voor contentcreators dankzij apps zoals de Squarespace Video Studio App, waarmee je video’s kunt maken en delen, en Unfold, die honderden aan te passen sjablonen biedt voor verhalen en posts op je socialmedia-accounts.

Specificaties van Squarespace

Gebruiksgemak Info popup

Hoewel Squarespace vrij eenvoudig is in gebruik (zie onze Squarespace-tutorial in het Engels), is het niet de meest intuïtieve tool. De gebruikersinterface is minimalistisch: het ziet er mooi uit, maar het gebruiksgemak zou beter kunnen. Ik vond het bijvoorbeeld hinderlijk dat de editor me steeds weer vroeg of ik mijn wijzigingen wilde opslaan. Vergeleken met andere websitemakers zoals Jimdo of Wix zal het je waarschijnlijk wat meer tijd kosten om alles te begrijpen.

Keuze en flexibiliteit van het ontwerp (sjablonen) Info popup

De sjablonen zijn het sterkste punt van Squarespace. Je kunt kiezen uit bijna 150 sjablonen en de designs zien er artistiek en modern uit.
Helaas is het in de nieuwste versie (7.1) niet meer mogelijk om van sjabloon te wisselen, maar de lay-out is nu wel een stuk flexibeler, zodat je het ontwerp eenvoudig kunt aanpassen.
Alle sjablonen zijn volledig responsive en sommige hebben zelfs speciale functionaliteit voor mobiele apparaten. Als je verstand hebt van HTML en/of CSS, kun je hier direct in werken (via het Developer-platform). Hiervoor heb je wel het Business-pakket nodig.

Zonder advertenties Info popup

Geen van de pakketten bevat advertenties.

Talen Info popup

De editor ondersteunt alle talen. Je kunt kiezen uit 6 interfacetalen: Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans en Portugees.
Vertalingen van je website zijn mogelijk dankzij integratie met Weglot. Hiermee kun je een knop met verschillende talen toevoegen aan de header van je website, waarmee je automatische of handmatige vertalingen kunt laten zien (kijk hier hoe het werkt). Dit is eenvoudig op te zetten, maar afhankelijk van het aantal woorden dat je wilt laten vertalen heb je een betaald pakket van Weglot nodig. Websites in meerdere talen leveren ook een paar SEO-problemen op (zie het onderdeel SEO hieronder).

Je eigen domeinnaam (bijvoorbeeld .nl, of .com) Info popup

Jaarlijkse en tweejaarlijkse abonnementen zijn inclusief gratis domeinnaam gedurende het eerste jaar. Daarna betaal je vanaf $20 per jaar (afhankelijk van de duur van je abonnement). Veel externe domeinproviders bieden veel goedkopere pakketten. Bestaande domeinnamen kunnen worden doorverwezen naar Squarespace-websites. Squarespace biedt e-mailadressen via Google Workspace. De kosten hiervoor bedragen € 5 per account per maand.

Navigatieniveaus Info popup

Er is maar één navigatieniveau mogelijk onder het hoofdniveau. Dit kun je instellen via ‘Folders’ (zoals Squarespace deze functionaliteit noemt). Dit is helaas ingewikkelder dan het zou moeten zijn. Sommige sjablonen hebben een secundaire navigatie ingebouwd onder de hoofdnavigatie.

Widgets (kleine tools voor extra functies) Info popup

De Squarespace Extensions marketplace bevat een aantal apps. De apps die op dit moment beschikbaar zijn, zijn vooral bedoeld voor e-commerce en accounting. Voor gebruikers van het Business-pakket (en hoger) zijn er ook nog andere add-ons, die toegankelijk zijn via de webeditor: pop-ups en een marketingbanner, fotogalerijen, een afsprakenmodule, widgets voor social media, tools voor restaurants en nog veel meer.

Mobiele app Info popup

  • iOS
  • Android

Squarespace heeft een vrij eenvoudige app, maar je kunt al je pagina’s direct op je smartphone of tablet bewerken. Je kunt de app ook gebruiken om je voorraad te beheren en je statistieken te bekijken. Hiervoor heb je Squarespace versie 7.0 of hoger nodig.

E-commerce Info popup

Inbegrepen vanaf het Business-pakket. Je kunt eenvoudig een winkelwagentje integreren in je website of blog. Deze functionaliteit is inclusief inlogmogelijkheid voor klanten en je kunt er niet alleen fysieke producten mee verkopen, maar ook digitale downloads, abonnementen, diensten en lessen. Het is ook mogelijk om Instagram, Amazon, Etsy en andere externe accounts te integreren. Lees meer in onze gedetailleerde e-commercerecensie (in het Engels).

Search Engine Optimization (SEO) Info popup

De SEO-mogelijkheden van Squarespace zijn goed: je kunt onderdelen als TITLE-tags, meta-descriptions en URL’s (voor elke pagina) zelf aanpassen. Ook het toevoegen van ALT-teksten aan afbeeldingen is mogelijk, maar hiervoor moet je wat meer moeite doen. 301-redirects zijn ook mogelijk.
Let wel: als je een meertalige website wilt opzetten, kun je de verschillende talen onderbrengen in subdomeinen, maar niet in subfolders. Dat is niet altijd optimaal met het oog op SEO, maar als je geen subdomein gebruikt, worden vertaalde pagina’s zonder aparte URL voor elke taal getoond, en dat is nog slechter als het gaat om SEO.

Blog

Squarespace kan een goed alternatief zijn voor een WordPress-blog (tekst is in het Engels), want het heeft de benodigde functionaliteit (reacties, meerdere auteurs) en geolocation-tags, AMP-ondersteuning en de optie om posts in te plannen. Als je al een blog hebt op WordPress, Blogger of zelfs Shopify, dan kun je deze ook importeren. Een hele speciale functie is de mogelijkheid om podcasts te hosten, compleet met RSS-feed en iTunes-syndicatie.
Het enige echte nadeel is dat de Fluid Engine-editor niet beschikbaar is voor blogposts, wat betekent dat je minder controle hebt over de lay-out en het design van je blogpagina’s.

Bezoekers- statistieken

De ingebouwde tool voor bezoekersstatistieken is uitgebreid en bevat alle essentiële gegevens over bezoekers en verkoop. Geavanceerde rapporten bieden informatie over aankooptrechters, zoekwoorden en overzichten van de activiteiten van bezoekers. Je kunt je statistieken ook bekijken in de mobiele app van Squarespace. Als je meer gedetailleerde statistieken wilt, kun je Google Analytics integreren.

Contactformulier

Volledig aanpasbare contactformulieren met allerlei verschillende opties.

Wachtwoord- beveiliging Info popup

Met de Member Areas van Squarespace kun je leden premium content aanbieden, zoals lessen, workshops, podcasts en nog veel meer. Deze Member Areas kunnen ook direct worden geïntegreerd met de e-mailmarketingservice van Squarespace. Voor Member Areas betaal je vanaf € 8 per maand.

Tool voor nieuwsbrieven Info popup

Squarespace heeft een nieuwsbriefservice, Email Campaigns, die je kunt integreren in je website en webwinkel. Het is ook mogelijk om Mailchimp te integreren.

HTML-code toevoegen Info popup

Je kunt andere widgets en tools aan Squarespace koppelen. Met behulp van het Developer Platform (beschikbaar vanaf het Business-pakket) kun je ook de broncode van je sjabloon bewerken.

Opslagruimte

Onbeperkt

Er is geen limiet op de bandbreedte of de opslagruimte.

Back-ups opslaan & terugzetten Info popup

Squarespace biedt geen back-upfunctie, behalve de mogelijkheid om productgegevens en blogposts te exporteren. Dit is teleurstellend, want andere websitemakers, zoals Wix en Webnode, bieden vrij geavanceerde back-upmogelijkheden.

Ondersteuning

  • FAQ
  • Chat
  • E-mailadres
  • Telefoon

24/7 ticketsysteem en livechat De kennisdatabase is uitgebreid. De persoonlijke support is ook uitstekend en scoorde goed in onze uitgebreide tests (hoewel je soms wat lang moest wachten op een antwoord op je e-mail). Helaas is geen van deze supportopties beschikbaar in het Nederlands.

Is het ook leuk? Info popup

Het kan even duren voordat je doorhebt hoe het systeem werkt, maar het is de moeite waard.

Totale beoordeling

3.9

Hoewel Squarespace minder eenvoudig in gebruik is dan andere websitemakers, is het een goede tool voor kleinere websites, webwinkels en blogs die er goed uit moeten zien. De support is een groot voordeel; dat geldt zowel voor de kennisdatabase als de persoonlijke support.

Recensie van Squarespace: Conclusie

Toegegeven: in het verleden vonden we dat Squarespace altijd een beetje werd overschat. De nogal ingewikkelde interface was ons belangrijkste bezwaar. Deze is gelukkig verbeterd in de nieuwste versies.

Hoewel de editor nog steeds niet perfect is, kun je nu veel meer met de muis doen. Zo kun je sneller een website bouwen en het voorkomt onplezierige verrassingen.

Extra apps en functionaliteit toevoegen

Er zijn nu ook meer mogelijkheden om tools en add-ons toe te voegen, waaronder de onlangs geïntroduceerde Members Areas, Squarespace Scheduling, Email Campaigns en Tock voor restaurantreserveringen. In combinatie met bestaande functionaliteit zoals e-commerce en ondersteuning voor podcasts laat Squarespace zien dat ze meer willen zijn dan een tool voor artistieke portfolio’s (tekst is in het Engels) en fotografiewebsites (tekst is in het Engels) en dat ze zich willen ontwikkelen tot een alles-in-één zakelijk platform.

Dit is een trend die terug te zien is in de websites die zijn gemaakt met Squarespace (tekst is in het Engels): het zijn websites in allerlei verschillende categorieën en met verschillende doeleinden, maar ze zijn allemaal te herkennen aan de opvallende designs van Squarespace.

De websitemaker voor bloggers

De blogfunctie is uitstekend en biedt meer flexibiliteit dan de meeste andere websitemakers, met uitzondering van WordPress (dat ingewikkelder is om op te zetten dan Squarespace). We zijn ook erg onder de indruk van de apps voor contentcreation van Squarespace, zoals Video Studio en Unfold. Deze zijn echt heel handig als je social media wilt integreren in je website.

Maar soms voelt het allemaal een beetje te minimalistisch en duurt het even voordat je de editor helemaal onder de knie hebt. Sommige pagina-elementen worden alleen weergegeven als een icoon, waardoor je niet meteen ziet wat het doel is. Gelukkig biedt Squarespace veel geweldige tutorials waarin alle tools worden uitgelegd.

Prijzen

Alle jaarlijkse pakketten zijn inclusief een domeinnaam. Het Personal-pakket is niet echt goedkoop ( per maand), maar het is inclusief maximaal 1000 pagina’s en onbeperkte bandbreedte. Voor extra functionaliteit, zoals marketingbanners en e-commerce, heb je het Business-pakket nodig ( per maand). Dit zijn de prijzen als je per jaar betaalt, maar je kunt ook per maand betalen.

Conclusie

Uit onze tests blijkt dat Squarespace een betrouwbare websitemaker is, maar de paginasnelheid kan beter. Squarespace is niet perfect, maar we zijn het eens met hun slogan: ‘Better websites for all’. Je kunt er absoluut een prachtige website met SEO-optimalisatie mee bouwen en je bent nooit alleen, want je kunt altijd gebruikmaken van hun helpmateriaal en live support.

Als je op zoek bent naar alternatieven voor Squarespace, dan kun je ook eens naar Wix.com kijken. Wix richt zich, net als Squarespace, op mooie designs en is over het algemeen wat flexibeler dan Squarespace.

> Probeer Squarespace 14 dagen gratis

Tip: bespaar 10% op je eerste abonnement voor elk pakket (per maand of per jaar) met onze vouchercode TOOLTESTER10. Lees hoe je de vouchercode kunt gebruiken.

Is Squarespace de juiste websitemaker voor mij?

  • Aanbevolen voor
  • Niet aanbevolen voor
  • Je op zoek bent naar een eenvoudigere tool dan WordPress (tekst is in het Engels)

  • Je op zoek bent naar een eenvoudig platform voor je blog of podcast

  • Je een stijlvolle website wilt maken

  • Je 24/7 support wilt en bereid bent om hiervoor te betalen

Voorbeelden van Squarespace-websites

Squarespace-voorbeeldwebsites: Rose Design

Rose Design

Bij deze website draait het om het prachtige design. Rose is een design- en brandingbureau in het Verenigd Koninkrijk. Ze hebben zelfs een kleine webwinkel op hun Squarespace-website. De website werkt ook perfect op mobiele apparaten dankzij de responsive sjablonen van Squarespace.

Branche

Portfolio

Verkeer

400

Squarespace-voorbeeldwebsites: persoonlijke website van Alex Honnold

Alex Honnold

Alex Honnold is een avontuurlijke, professionele klimmer die zijn Squarespace-website gebruikt om zijn foto’s en video’s te delen, zijn boek te promoten en lezingen aan te bieden.

Branche

Portfolio

Verkeer

1.300

Squarespace-voorbeeldwebsites: restaurant Dudley’s

Dudley’s

Dit restaurant in New York gebruikt Squarespace om hun maaltijden en drankjes te promoten. Het is een stijlvolle website waarop je eten kunt bestellen om mee te nemen en cadeaukaarten kunt kopen.

Branche

Horeca

Verkeer

6.800

Squarespace-voorbeeldwebsites: mediabedrijf ing.

ing.

ing. is een pr- en communicatiebureau dat video-achtergronden gebruikt om hun portfolio te presenteren. De website bevat een overzicht van hun diensten, hun klanten, hun medewerkers en nieuws over het bedrijf (voor dit laatste onderdeel wordt de blogfunctie van Squarespace gebruikt).

Branche

Dienstverlening

Verkeer

500

Squarespace-voorbeeldwebsites: Narciso Rodriguez

Narciso Rodriguez

Narciso Rodriguez is een wereldberoemd merk uit New Jersey dat slim gebruikmaakt van toegankelijkheidsfuncties om een bredere doelgroep te bereiken. Andere functionaliteit op deze Squarespace-website zijn de Instagram-feed en functionaliteit om de dichtstbijzijnde winkel te vinden.

Branche

E-commerce

Verkeer

52

Squarespace-voorbeeldwebsites: Encore Digital Media

Encore Digital Media

Deze Squarespace-website gebruikt een futuristisch design en kleurenschema. Je vindt op de website casestudy’s (die gebruikmaken van bewegende iconen voor extra engagement), een blog en een opvallende ‘Contact Us’-knop op elke pagina.

Squarespace-voorbeeldwebsites: Museum of Vancouver

Museum of Vancouver

Bezoekers kunnen de verschillende tentoonstellingen van het museum bekijken (inclusief virtuele tentoonstellingen), meer lezen over evenementen en zelfs online kaartjes kopen. Andere handige functies zijn een FAQ, een plattegrond van het museum, activiteiten die je zelf in het museum kunt uitvoeren en een Facebook Chat-knop.

Branche

Toerisme

Verkeer

7.000

Veelgestelde vragen

Squarespace gebruikt voor de editor SSL-encryptie, een functie waarmee het zich onderscheidt van de meeste andere tools. Zowel het Unlimited- als het Business-pakket biedt ongelimiteerd verkeer en kan enorme hoeveelheden bezoekers aan, ook tegelijkertijd. Als je in het verleden WordPress hebt gebruikt, zul je dit waarderen.

Ja, de lay-outs zijn responsive en passen zich aan de schermgrootte van het apparaat van de bezoeker aan. Er zijn ook mobiele apps voor iPhone, iPad en Android, waarmee je je website altijd en overal kunt bewerken.

Nee, die moet je ergens anders regelen. Ze adviseren zelf Google Workspace. Je kunt ook je domeinnaam registreren via een andere provider, zoals Go Daddy of Namecheap, en je e-mail via hen regelen.

Ja, dit kan met de Member Areas-functie van Squarespace (een extra service waarvoor je vanaf € 8 per maand betaalt). Hiermee kun je premium content, zoals lessen, workshops en video’s, beschikbaar maken voor betalende leden. Hier vind je meer informatie.

Ja, je kunt URL-mapping instellen. Als je een website overzet van een ander systeem, kun je oude URL’s laten doorverwijzen die anders naar een pagina met een foutmelding zouden leiden.

Ja, Squarespace biedt directe integratie met Disqus.

Dit kan met Google AdSense of andere advertentiebanners. Je kunt ook partnerlinks gebruiken op je website.

Ja, Squarespace ondersteunt imports vanuit WordPress, Tumblr, Squarespace 6, Blogger, Shopify en Big Cartel. Met Squarespace kun je ook je blog exporteren.

De sjablonen van Squarespace voldoen helaas niet standaard aan de toegankelijkheidsrichtlijnen. Je kunt de sjablonen zelf aanpassen om bepaalde elementen toegankelijker te maken (kleuren, witruimte, lettergrootte, enzovoort), maar om een Squarespace-website helemaal toegankelijk te maken heb je een app van een derde partij nodig. Squarespace heeft aangegeven dat ze werken aan de toegankelijkheid van hun sjablonen, dus we hopen dat deze functionaliteit snel wordt geïntroduceerd.

  • Uptime en responstijd
  • Paginasnelheid

Squarespace uptime en responstijd

Hier kun je de uptime van onze Squarespace-demowebsite gedurende ongeveer een half jaar zien. Het beste resultaat is 100%. Idealiter zou de uptime boven de 99,90% moeten zijn. Met 99,96% scoort Squarespace behoorlijk goed.

Responstijd: dit is hoe lang het duurt voordat je een respons van de Squarespace-servers krijgt. Een goede score is 700 milliseconden. Bij 1000 milliseconden of meer lijkt de website traag voor je bezoekers. De servers van Squarespace staan in de Verenigde Staten.

Alternatieven voor Squarespace

Wix

De grote kracht van Wix zijn de prachtige sjablonen die je ook nog eens perfect kunt aanpassen aan je wensen. Met behulp van de unieke App Market kun je eenvoudig apps van derde partijen aan je website toevoegen.

Zyro

Zyro is een van de nieuwere websitemakers op de markt en biedt moderne designs en betaalbare pakketten. Hoewel deze websitemaker minder functionaliteit heeft dan Squarespace, scoort hij goed op gebruiksgemak en extra AI-functies, zoals een logo-ontwerper en een tool die content suggereert. Wij adviseren Zyro als je een eenvoudige, mooie website wilt zonder alle toeters en bellen. Meer informatie vind je in onze recensie van Zyro.

JouwWeb

Als je op zoek bent naar een Nederlandse websitemaker met een gebruiksvriendelijke editor, dan kan JouwWeb interessant zijn. Deze tool uit Nederland biedt moderne, responsive sjablonen, een webwinkelfunctie met Nederlandse betaalmethoden (inclusief iDEAL), een blogfunctie en Nederlandse support. Maar de sjablonen zijn toch minder aantrekkelijk dan die van Squarespace en Wix.

En dan is er natuurlijk nog WordPress. Het is ingewikkelder om op te zetten, maar biedt heel veel flexibiliteit. Meer informatie vind je in onze WordPress-handleiding (tekst is in het Engels).

De auteurs

Lees meer over ons

Annika Müller

Content Manager

Hallo! Mijn naam is Annika en ik ben medeverantwoordelijk voor de content op Tooltester. Ik houd me al een aantal jaren bezig met het testen van digitale tools, waaronder websitemakers. Heb je hier vragen over? Ik beantwoord ze graag!

Robert Brandl

Founder and CEO

Hallo, mijn naam is Robert Brandl, de oprichter van Tooltester. Ik werkte ooit bij een bureau dat zich bezighield met digital marketing, waar ik verantwoordelijk was voor website- en e-mailmarketingprojecten. Om de campagnes voor mijn klanten zo efficiënt mogelijk te maken was ik altijd op zoek naar de beste webtools. Met Tooltester wil ik deze kennis en ervaring met je delen. Ik ben ook te vinden op LinkedIn.

Lees meer over ons

HOE IS DEZE RECENSIE TOT STAND GEKOMEN?

Dit artikel is geschreven en onderzocht door onze deskundige tooltesters volgens een nauwkeurige methodologie.

De methode en gedragscode van Tooltester

Heb je nog vragen?